India

Da var det på tide å skrive litt på bloggen igjen…. Vi har gått igjennom en hel sommer og litt til siden sist. Sommeren var strålende, deilig å være hjemme i Norge! Skal legge ut litt gode minner fra oppholdet der, men først INDIA!

Før vi dro fra Singapore ble vi bedt i indisk bryllup. Jens Arnes nærmeste kollega her i Singapore, Nitin, skulle gifte seg 21. juli i New Delhi. Hele kontoret ble invitert, men vi var de eneste som sa ja. Hvor ofte blir man invitert til et indisk bryllup liksom? Man må jo si ja!!!

Vi lot Ruth Emilie bli igjen hos besteforeldre, og la oss ut på en ukestur til India. Vi gjorde de tingene man skal gjøre når man er i New Delhi. Spise indisk mat, kjøre trishaw, dra på togtur, se Taj Mahal i Agra, fort og templer, gamlebyen Delhi…. Men det aller beste var bryllupet!!! Veldig annerledes og spennende med alle de hinduistiske ritualene.

Legger ut noen bilder av vakre Nitin og Pritha

17. mai kom og gikk…

Da har vi fått pusta ut litt etter noen uker med intense forberedelser!

Har vært med i årets 17. mai-komite her i Singapore. Har vært artig, men også ganske så slitsomt. Det er ikke et lite arrangement heller, -800 mennesker!!! De skal ha sitteplasser, bord, underholdning, pølser, is, korps og skikkelig 17. mai-stemning.

Det gikk heldigvis i boks alt sammen, men jeg er usikker på om jeg orker detta en gang til… Jeg fikk tak i en slangetemmer som kveldens underholdning, og dette ble tatt svært godt imot. Er stolt av den avgjørelsen! Gøy med noe typisk singaporsk og ikke en tryllekunstner som egentlig var planlagt.

Mamma kom helga før 17. mai. Hadde med hornet og var klar for korps. Sporty gjort, mamma!!

Etter en intens, men morsom og svært varm feiring, dro vi til Bintan. Dette er ei øy like utenfor Singapore, men som tilhører Indonesia. Her nøt vi rolige dager med sol, basseng, hav og palmer. Asiatere er ikke er spesielt glad i sola, og ofte kan de ikke svømme heller, så vi var ganske så aleine med herlighetene. Deilig og avslappende!!!!

I kveld reiser mamma hjem igjen, men det er ikke lenge til vi sees for vi drar om bare 2 uker! Det er blitt fint hjemme nå har jeg hørt. Men sola svir forhåpentligvis ikke like mye der som her….

Påske

Nå er påsken over, jammen gikk det fort!

Vi bestemte tidlig å melde oss på turen til Rawa som sjømannskirken arrangerer hvert år. Det virket så enkelt å overlate turplanleggingen til noen andre, og i tillegg håpet vi på at det ville være noen lekekamerater for Ruth Emilie der. Da dagen nærmet seg var vi 81 stykken som skulle på tur, så gøy!!

Natten før avreise var stormfull. Det tordnet i ett sett og det regnet natten igjennom. Vi sto tidlig opp, og var helt etter klokka med tanke på avreise fra oss, til og med planlagt tid til å  ‘henge’ litt på kirka. Men tida kom og gikk. Ingen taxi å få!!! Når det regner, så er det knapt en taxi å få tak i, men kl 6.30 om morgenen på en lørdag!!!?? Etter 50 minutters ringing og flere lovnader fra sentralbordet, så ga vi opp og tok banen. Kom ti minutter for seint… Takk og pris for kollektivt transport!! (Kan nesten stille klokka etter banen her i Singapore!)

Rawa var fantastisk flott! En skikkelig Robinson-øy. Og jammen meg var det ikke opptak av den franske versjonen av Robinson på naboøya, -artig!! 

Jens Arne og jeg snorkla for første gang. Hvorfor har vi ikke gjort det før? Kjempegøy å se alle fiskene som man ikke har anelse om at er der før man setter på svømmebrillene. Litt skummelt hvor nærgående de var, men det er nok bare jeg som er litt førstegangspyse.

Hadde gudstjeneste under palmene på Palmesøndag. Jeg hadde et dramaopplegg med de store barna, så det var de som bar hele gudstjenesten. Kjempefint!

Ellers ble jeg febersjuk på slutten av oppholdet, og det varte påska igjennom. Litt kjedelig nå som Jens Arne hadde fri, men sånt får man ikke gjort noe med. Ruth Emilie var også litt dårlig, så vi hadde rolige dager.

Jens Arne møtte Alexander i Hong Kong den siste helga i påska, fikk litt guttetur. Nå er Alex  hos oss ei uke og skal se Singapore.

Ellers går dagene avgårde i full fart. Ruth Emilie er i full barnehage, så jeg henter henne kl 15.30. Da får jeg sagt ja til mere, og kan ha faste punkter på agendaen. Er blitt med i flere kor og er med i 17.mai-komiteen. Fullt opp altså! 🙂

Håper alt står bra til der hjemme!

Mamma og tante på besøk

Tirsdag kveld dro mamma og tante hjem etter to hele uker med oss her i Singapore. Tror de hadde et toppers opphold, det ga de ihvertfall uttrykk for 🙂

De ankom Changi Airport på valentinsdagen. Så snart de hadde fått varmen i seg og fått hvilt ut en dag, bar det tilbake til flyplassen. Planen var å gjøre unna størstedelen av shoppinga i begynnelsen av oppholdet, så dermed bar det til Kuala Lumpur, Malaysia. Turen var en bursdagsgave til mamma. Vi lå på femstjerners hotell,- helt toppers og ganske billig! Eneste måten vi pengesterke nordmenn skilte oss ut på var klesdrakten… Vi følte oss som bomser i forhold til de andre gjestene på hotellet! Mens vi var der kom presidentfrua på hotellbesøk, dermed var saken klar; vi måtte shoppe nye klær!!

Det ble dermed mye shopping og lite titting på byggverk og museer. Men det var jo så billig! Hadde planen om å komme oss til et marked, men det ble til at vi holdt oss i nærheten av hotellet. Der var jo verdens beste kjøpesenter! Vi fikk allikevel med oss Kuala Lumpurs kjennetegn, de to tvillingtårnene. Her har vi bildebeviset!

Etter en ganske så regnfull langhelg i KL, dro vi hjem til vår leilighet på Mount Sophia. Det ble bading, litt soling og litt trasking i gatene rundt omkring. Jeg fikk oppdage Bugis og Little India på nytt. Ja, jeg har vært der før, men med barnevogn, så dette ble en helt ny opplevelse. Fant himmelriket for jenter som elsker smykker, blonder, glitter og stas. Med så mye fint å kjøpe, så kan man ikke unngå å handle litt, eller en hel masse… Til og med jeg fikk meg en del nye plagg i skapet:) Det ble mye shopping på damene, men mye av det gikk til de der hjemme. Heldige er de som er i familie med disse damene!! Eline fikk tilsendt en pakke i posten. Gjett om hun ble glad for den indiske kjolen hun fikk! Tok bare tre dager, så var den framme!

Vi har hatt det koselig, snakka og ledd, men den dagen vi kjøpte parykker kommer jeg aldri til å glemme. Da gikk latterkula på rundgang! Salgspersonalet så rart på oss da vi prøvde parykk etter parykk. Det var ikke akkurat en seriøs handel, mer en kostymeprøve. Mamma kler ikke langt krøllete hår lenger, det kan tante og jeg skrive under på! På kvelden prøvde vi parykkene (trykk for å se film) og løsvippene vi hadde kjøpt sammen med de fine klærne fra Malaysia. Knelende av latter sto vi foran speilet og dolla oss opp etter beste evne… Jammen ble vi spreke!!! Det var den rareste gjengen du kunne møtt i høye hæler!

Dagene gikk kjempefort, rakk ikke å kjede oss en eneste gang! Tusen takk for besøket, kom gjerne igjen! Store klemmer fra oss tre.

Gimt fra oppholdet…

Hong Kong

Etter at Mandy og Dexter dro, sjekka Tore rett inn. Det vil si at han allerede hadde vært i Singapore et par dager, og vært på guttetur til Kuala Lumpur med Jens Arne. Da gjesterommet ble ledig, ble han vår nye gjest:)

Sammen tok vi turen til Hong Kong (9.-12. februar). Litt kaldere enn her. Det holdt seg rundt 15 grader hele tida vi var der. Jeg frøys i starten, men etterhvert var det ganske deilig.

Å ha med Ruth Emilie på storbytur er ikke like lett lenger… Å sitte i vogna er kjedelig. Ho vil nemlig tusle rundt på egenhånd, og med alle biler og folk som det var her, så var ikke det like greit. Resultatet ble at vi gikk og bar på henne mesteparten av tida. Nesten 12 kilo blir litt tungt å bære på i lengden…

Blinkskudd fra turen…

Ferien vår – Bali

Endelig ferie! For dere som trur at Singapore er en evig lang ferie for oss, så stemmer ikke det. Vi har vår hverdag og vårt stress, selv om det er noe helt annet enn hjemme. Bali er vår sommerferietur, og vi gleda oss virkelig! Det ble som forventa, -avslappende badeliv med mye sol. Litt kulturelle innslag når man bevegde seg utenfor hotellets fire vegger, men vi lot det stort sett bli med turer i nabolaget.

Legger ved noen bilder som oppsummerer det hele.