Ære være legene i Singapore!

Siden begynnelsen av april har jeg slitt med vondt i siden. Hadde jo en runde med feber først, og sleit med å gå på do etter det, så jeg tenkte at det var forstoppelse… Men så har det aldri gitt seg. Ble litt bedre, men fortsatt ubehagelig når jeg bevegde på meg. På onsdag gikk jeg til slutt til legen….

Har jo ikke fått meg egen lege her, så jeg traska bort til sjukehuset Mount Elisabeth. Gikk inn på akutten der og spurte om å få en allmennlege. Fra da av gikk det i en forrykende fart! Jeg hadde ikke fått signert innskrivingspapiret før jeg var inne på et rom for å få sjekka blodtrykket og temperatur. Deretter satt jeg i maks 4 minutter før jeg var inne hos lege. Han ble straks bekymret da jeg beskrev min tilstand, bestilte så blodprøve og time hos spesialist. Etter bare 1(!) time på sjukehuset satt jeg med diagnose og medisiner! WOW!!

Diagnose:Jeg hadde fått magesår. Spiste Ibux da jeg hadde feber, og detta var ikke helt bra for magesekken… Nå er jeg på bedringens vei, og er veldig glad for det. Kan si til alle som skal på besøk hit; vær ikke bekymret for å bli sjuk her, du får verdens beste oppfølging!!!! (Men husk forsikringsbevis…)

Hilsen en smilende Juliane

 

Stor jente!

Det skjer en del for tiden, både på den sosiale fronten og med oppgaver og gjøremål, men den det skjer aller mest med, er Ruth Emilie!

Om noen måneder er ho hele to år, stor jente, og det merkes. Ho babler i vei med en herlig blanding av engelsk og norsk, synger gjerne når ho ikke prater, og danser rundt omkring. Har lasta opp en filmsnutt tatt på kveldsturen vår i dag. Måtte danse litt da vi kom til hjørnet ved Cathay-senteret hvor de spiller musikk utendørs 🙂 Trykk på The Cathay Dance

Hver fredag kommer ho hjem med sekken full av saker og ting ho har laga i barnehagen. Jeg har laga en ‘Wall of Art’ av det som kan henges opp på veggen. Jammen begynner den å fylle seg opp siden oppstarten i februar!

Jeg gleder meg til den norske sommeren hjemme. Da skal Ruth Emilie få løpe rundt i skog og mark og kose seg skikkelig. Ho er veldig glad i å løpe rundt. Det er stort sett det ho gjør de siste timene før ho legger seg. Vi må passe på å få ‘lufta’ ho skikkelig ute før vi tar kvelden, ellers løper det i beina når det skal soves 😉

Nå sover ho godt etter lufteturen, og jeg er spent på hva ho har med seg hjem av godsaker til veggen min i morgen…:) God natt!

Påske

Nå er påsken over, jammen gikk det fort!

Vi bestemte tidlig å melde oss på turen til Rawa som sjømannskirken arrangerer hvert år. Det virket så enkelt å overlate turplanleggingen til noen andre, og i tillegg håpet vi på at det ville være noen lekekamerater for Ruth Emilie der. Da dagen nærmet seg var vi 81 stykken som skulle på tur, så gøy!!

Natten før avreise var stormfull. Det tordnet i ett sett og det regnet natten igjennom. Vi sto tidlig opp, og var helt etter klokka med tanke på avreise fra oss, til og med planlagt tid til å  ‘henge’ litt på kirka. Men tida kom og gikk. Ingen taxi å få!!! Når det regner, så er det knapt en taxi å få tak i, men kl 6.30 om morgenen på en lørdag!!!?? Etter 50 minutters ringing og flere lovnader fra sentralbordet, så ga vi opp og tok banen. Kom ti minutter for seint… Takk og pris for kollektivt transport!! (Kan nesten stille klokka etter banen her i Singapore!)

Rawa var fantastisk flott! En skikkelig Robinson-øy. Og jammen meg var det ikke opptak av den franske versjonen av Robinson på naboøya, -artig!! 

Jens Arne og jeg snorkla for første gang. Hvorfor har vi ikke gjort det før? Kjempegøy å se alle fiskene som man ikke har anelse om at er der før man setter på svømmebrillene. Litt skummelt hvor nærgående de var, men det er nok bare jeg som er litt førstegangspyse.

Hadde gudstjeneste under palmene på Palmesøndag. Jeg hadde et dramaopplegg med de store barna, så det var de som bar hele gudstjenesten. Kjempefint!

Ellers ble jeg febersjuk på slutten av oppholdet, og det varte påska igjennom. Litt kjedelig nå som Jens Arne hadde fri, men sånt får man ikke gjort noe med. Ruth Emilie var også litt dårlig, så vi hadde rolige dager.

Jens Arne møtte Alexander i Hong Kong den siste helga i påska, fikk litt guttetur. Nå er Alex  hos oss ei uke og skal se Singapore.

Ellers går dagene avgårde i full fart. Ruth Emilie er i full barnehage, så jeg henter henne kl 15.30. Da får jeg sagt ja til mere, og kan ha faste punkter på agendaen. Er blitt med i flere kor og er med i 17.mai-komiteen. Fullt opp altså! 🙂

Håper alt står bra til der hjemme!