Påske

Nå er påsken over, jammen gikk det fort!

Vi bestemte tidlig å melde oss på turen til Rawa som sjømannskirken arrangerer hvert år. Det virket så enkelt å overlate turplanleggingen til noen andre, og i tillegg håpet vi på at det ville være noen lekekamerater for Ruth Emilie der. Da dagen nærmet seg var vi 81 stykken som skulle på tur, så gøy!!

Natten før avreise var stormfull. Det tordnet i ett sett og det regnet natten igjennom. Vi sto tidlig opp, og var helt etter klokka med tanke på avreise fra oss, til og med planlagt tid til å  ‘henge’ litt på kirka. Men tida kom og gikk. Ingen taxi å få!!! Når det regner, så er det knapt en taxi å få tak i, men kl 6.30 om morgenen på en lørdag!!!?? Etter 50 minutters ringing og flere lovnader fra sentralbordet, så ga vi opp og tok banen. Kom ti minutter for seint… Takk og pris for kollektivt transport!! (Kan nesten stille klokka etter banen her i Singapore!)

Rawa var fantastisk flott! En skikkelig Robinson-øy. Og jammen meg var det ikke opptak av den franske versjonen av Robinson på naboøya, -artig!! 

Jens Arne og jeg snorkla for første gang. Hvorfor har vi ikke gjort det før? Kjempegøy å se alle fiskene som man ikke har anelse om at er der før man setter på svømmebrillene. Litt skummelt hvor nærgående de var, men det er nok bare jeg som er litt førstegangspyse.

Hadde gudstjeneste under palmene på Palmesøndag. Jeg hadde et dramaopplegg med de store barna, så det var de som bar hele gudstjenesten. Kjempefint!

Ellers ble jeg febersjuk på slutten av oppholdet, og det varte påska igjennom. Litt kjedelig nå som Jens Arne hadde fri, men sånt får man ikke gjort noe med. Ruth Emilie var også litt dårlig, så vi hadde rolige dager.

Jens Arne møtte Alexander i Hong Kong den siste helga i påska, fikk litt guttetur. Nå er Alex  hos oss ei uke og skal se Singapore.

Ellers går dagene avgårde i full fart. Ruth Emilie er i full barnehage, så jeg henter henne kl 15.30. Da får jeg sagt ja til mere, og kan ha faste punkter på agendaen. Er blitt med i flere kor og er med i 17.mai-komiteen. Fullt opp altså! 🙂

Håper alt står bra til der hjemme!

Asia for nybegynnere!

Fra det øyeblikket vi landa på flyplassen (etter å ha vært på Bali), så dukka toteningene opp!:) Vi hadde hyggelige dager med mye farting.

I tillegg til besøk i botanisk hage, dyrehagen, shoppingsentre, Chinatown, Little India, downtown, grilling på sjømannskirka og harrytur til Indonesia, fikk de med seg Deepavali. Det er en feiring hvor hinduene feirer at det gode vant over det onde, at lyset vant over mørket. Denne dagen var presidentens residens åpen for allmennheten og vi fikk tatt oss en titt. Da kvelden kom gikk vi ut i Little India for å få med oss stemninga.

Mens vi gjorde alt dette, herja det tordenvær og regnbyger over landet. Det er regntid og MYE regn. I skrivende stund hører jeg torda rulle i det fjerne…

Her er et utsnitt av dagene sammen.

 

 

Populær på godt og vondt!

Det er ikke bare bare å være lyshudet jente med knallblå øyne og lyst hår når man bor i Singapore. Skulle tru folk har sett det før, det er jo tross alt veldig mange hvite utlendinger som bor her, men det virker ikke sånn…  Var i Botanic Garden på lørdag. Den nye t-banelinja åpna denne dagen, og med ett ble det lett å komme seg dit. En nydelig park med masse spennende planter og masse plass å boltre seg på. Men Ruth Emilie fikk ikke løpe lenge i fred…. Så snart det kom en gruppe mennesker forbi med kamera, så var hun neste objekt. Det ble litt for mye etterhvert, så vi fikk komme oss derifra!

Bortsett ifra slike fotoseanser, så nyter Ruth Emilie stort sett oppmerksomheten hun får. Hun er veldig flørtete og liker å få øyekontakt med folk. I heisen og på t-banen stirrer folk, lager lyder og vinker. Hun smiler og vinker tilbake. Av og til blir det for mange og for mye, da legger hun hodet helt inn mot vognryggen og ser ned. Jeg prøver å plassere vogna sånn at hun ser på meg, føler at det gjør henne tryggere.

Søndag hadde jeg bursdag, og denne gangen var det jeg som fikk mye oppmerksomhet. MASSE hilsener på facebook! Trur aldri jeg har fått så mange meldinger noen gang. Tusen takk til dere alle!!!!! 🙂

Vi prøver å svømme med Ruth Emilie regelmessig. Nå har hun fått ringer og kan flyte helt selv. Hun kan sparke med beina mens vi trekker henne avgårde. Veldig morsomt altså. Gleder meg til hun klarer å svømme!

 

 

 

 

På mandag var vi igjen på lekestund på sjømannskirka, er en stund siden sist. Ruth Emilie var svært ivrig denne dagen, klarte nesten ikke å stå stille! På bildet trekker hun en figur som avgjør hvilken sang vi skal synge. Etterpå fikk vi spille på tromme også!

I morgen drar vi til Bali. Da skal vi svømme og bli brune! Når vi kommer hjem, venter familien Sukkestad på flyplassen. Anne-Karin, Per Henning og Liv Irene lander omtrent samtidig med oss. De blir i ca 10 dager, gleder meg til besøk!!

 

Singapore Zoo

På lørdag var vi i dyrehagen for første gang,- det var spennende! Vi så mange flotte dyr på nært hold, og det kom mange «oj» fra Ruth Emilie. Det første dyret vi hilste på var en sjiraff, den var imponerende!

Dagen ble lang. Vi kom oss dit med t-bane og buss, men valgte å ta taxi hjem. Siden vi ikke har bil blir det mye taxikjøring. Det er ikke så dyrt som hjemme, men med mange nok turer i uka, så prøver vi å begrense det til et minimum. Det blir nemlig en del penger til slutt. Jeg prøver å komme meg til og fra sjømannskirka med bane og buss også, selv om bakken opp til kirka er ganske så tøff. Jeg prøver å se på det som dagens trimtur. I dag prøvde jeg bæremeisen. Gikk fint, helt til det begynte å hølje ned. Da ble det taxitur tilbake allikevel…

Ellers har vi planlagt oss en tur til Bali i midten av oktober,- gleder meg! Det blir vår sommerferie, ettersom vi ennå ikke har hatt noen ferieturer.

Sjømannskirka

I dag har Ruth Emilie fått sin første fisk i søndagsskolekortet sitt!

Etter et kvarters kjøretur med taxi, var vi framme ved Sjømannskirka. Jammen godt vi ikke valgte å ta bussen! De siste hundre metrene til kirka er stupbratte, og ikke akkurat noe for to utrente nordmenn med barnevogn!! 🙂 Det var ikke veldig mange i kirka i dag ettersom mange fortsatt er på ferie, men det var nok til at vi fikk skravla og kost oss fram til mørkets frambrudd. Det er fast med grilling etter søndagsgudstjenesten, og flere dukket opp når den deilige maten ble satt fram på bordet. Ruth Emilie hang rundt med ei jente som heter Amalie. Hun er en måned eldre og omtrent like aktiv. Trur det blir en god match! 🙂 I morgen skal Ruth Emilie og mamma på barnetreff i Sjømannskirka, vi gleder oss!!