Ferien vår – Bali

Endelig ferie! For dere som trur at Singapore er en evig lang ferie for oss, så stemmer ikke det. Vi har vår hverdag og vårt stress, selv om det er noe helt annet enn hjemme. Bali er vår sommerferietur, og vi gleda oss virkelig! Det ble som forventa, -avslappende badeliv med mye sol. Litt kulturelle innslag når man bevegde seg utenfor hotellets fire vegger, men vi lot det stort sett bli med turer i nabolaget.

Legger ved noen bilder som oppsummerer det hele.

 

Populær på godt og vondt!

Det er ikke bare bare å være lyshudet jente med knallblå øyne og lyst hår når man bor i Singapore. Skulle tru folk har sett det før, det er jo tross alt veldig mange hvite utlendinger som bor her, men det virker ikke sånn…  Var i Botanic Garden på lørdag. Den nye t-banelinja åpna denne dagen, og med ett ble det lett å komme seg dit. En nydelig park med masse spennende planter og masse plass å boltre seg på. Men Ruth Emilie fikk ikke løpe lenge i fred…. Så snart det kom en gruppe mennesker forbi med kamera, så var hun neste objekt. Det ble litt for mye etterhvert, så vi fikk komme oss derifra!

Bortsett ifra slike fotoseanser, så nyter Ruth Emilie stort sett oppmerksomheten hun får. Hun er veldig flørtete og liker å få øyekontakt med folk. I heisen og på t-banen stirrer folk, lager lyder og vinker. Hun smiler og vinker tilbake. Av og til blir det for mange og for mye, da legger hun hodet helt inn mot vognryggen og ser ned. Jeg prøver å plassere vogna sånn at hun ser på meg, føler at det gjør henne tryggere.

Søndag hadde jeg bursdag, og denne gangen var det jeg som fikk mye oppmerksomhet. MASSE hilsener på facebook! Trur aldri jeg har fått så mange meldinger noen gang. Tusen takk til dere alle!!!!! 🙂

Vi prøver å svømme med Ruth Emilie regelmessig. Nå har hun fått ringer og kan flyte helt selv. Hun kan sparke med beina mens vi trekker henne avgårde. Veldig morsomt altså. Gleder meg til hun klarer å svømme!

 

 

 

 

På mandag var vi igjen på lekestund på sjømannskirka, er en stund siden sist. Ruth Emilie var svært ivrig denne dagen, klarte nesten ikke å stå stille! På bildet trekker hun en figur som avgjør hvilken sang vi skal synge. Etterpå fikk vi spille på tromme også!

I morgen drar vi til Bali. Da skal vi svømme og bli brune! Når vi kommer hjem, venter familien Sukkestad på flyplassen. Anne-Karin, Per Henning og Liv Irene lander omtrent samtidig med oss. De blir i ca 10 dager, gleder meg til besøk!!

 

Barnehagejakt og Skype

Fram til nå har vi tatt det ganske rolig når det gjelder å finne barnehageplass til Ruth Emilie. I det siste har vi skjønt at det haster… Det finnes nemlig lange ventelister! Vi har vært på to barnehagebesøk og skrevet oss opp. Den ene er rett i nærheten, bare fem minutter å gå. Den ligger ved en stor park med lekeplass, en sjeldenhet. Den andre må man busse til, men den har et kjempestort utendørs lekeområde. Det er en viktig ting ved en barnehage synes nå jeg, men det er ingen selvfølge her. Mange barnehager ligger inne på kjøpesentre og har ingen tilgang til uteområder.

I januar er Ruth Emilie blitt 18 måneder og er da i barnehagealder. Det er også ofte grense på to år før man får begynne. Det betyr at man må ha de hjemme en stund. Greit nok, men da må man også finne på en del aktiviteter hver dag. Har vært litt rundt om i parker og på lekesteder. Trur jeg blir bedre kjent i området enn Jens Arne…

Jobba som vikar på norskskolen på torsdag. Tjente litt penger, men det beste var at jeg fikk kontakt med en del jenter som hadde lyst til å sitte barnevakt! Trur jeg skal benytte meg av det sånn at Jens Arne og jeg får tatt oss en kinotur snart 🙂

Ellers har det blitt en del Skyping i det siste. Mamma har fått seg Skype, og det er kjempekoselig å kunne se hverandre på direkten. Ruth Emilie er foreløpig like interessert i tastaturet som i skjermen… Har Skypa med de i Oslo og på Toten også, og oppfordrer nå de som ikka har Skype til å skaffe seg det. Koselig å se ansiktene til dere der hjemme!

Laster opp noen hverdagslige bilder, nyt de!