Ut på handletur

Nå har jeg klart å snike meg til litt tid foran dataen igjen. Det er søndag og Jens Arne er hjemme, men det er tven som sitter barnevakt for øyeblikket… Teletubbies og Drømmehagen går nå, og da sitter Ruth Emilie som klistra!

Denne uka har vi vært på en del handleturer. Vi har ikke handla alle stedene, men vi har titta mye. På tirsdag fikk vi levert de siste møblene fra IKEA, så nå har vi faktisk et spisebord å spise på!!! Deilig å få litt mer møbler og mulighet til å ha saker å ting bestemte steder.

Utfordringen hver dag er å gjøre noe som er ålreit for Ruth Emilie. Hver mandag er det lekegruppe på sjømannskirka, onsdager er vi og leker på Royce Kids, men de andre dagene er litt mer hipp som happ. På fredag var det markedsdag på et sted som heter Loewen Garden. Der avtalte vi å møte andre norske barn og mammaer, så det var fullt av folk. Det eneste slitsomme var at det var så utrolig varmt den dagen. I tillegg er Ruth Emilie litt småforkjøla, og det er ikke bare bare når det er kjempevarmt!! Vi kosa oss allikevel så godt vi kunne. Anita og Amalie hadde med noe snacks som barna kasta seg over 🙂

                

På lørdag tok vi en gåtur mot Little India. Det er bare rett rundt hjørnet, men det er som å komme til en helt annen verden! Du kommer rett og slett til India! Maten er sterk, det selges blomsterkranser og grønnsaker på alle kanter, og folk er indiske. Veldig artig!

I dag gikk vi oppover Orchard road. Vi bor selv i den ene enden. Det er en fin handlegate med Gucci, Adidas, Zara og alle de store merkene, i tillegg til de litt mer ukjente. H&M dukka opp her 4. september. Det er kø foran butikken, så der gidder ikke jeg å gå inn ennå… Vi endte opp i et kjøpesenter hvor Ruth Emilie kunne leke litt på en innendørs lekeplass. Egentlig ikke nødvendig for henne, for hun kan leke hvorsomhelst! 😉

Singapore Zoo

På lørdag var vi i dyrehagen for første gang,- det var spennende! Vi så mange flotte dyr på nært hold, og det kom mange «oj» fra Ruth Emilie. Det første dyret vi hilste på var en sjiraff, den var imponerende!

Dagen ble lang. Vi kom oss dit med t-bane og buss, men valgte å ta taxi hjem. Siden vi ikke har bil blir det mye taxikjøring. Det er ikke så dyrt som hjemme, men med mange nok turer i uka, så prøver vi å begrense det til et minimum. Det blir nemlig en del penger til slutt. Jeg prøver å komme meg til og fra sjømannskirka med bane og buss også, selv om bakken opp til kirka er ganske så tøff. Jeg prøver å se på det som dagens trimtur. I dag prøvde jeg bæremeisen. Gikk fint, helt til det begynte å hølje ned. Da ble det taxitur tilbake allikevel…

Ellers har vi planlagt oss en tur til Bali i midten av oktober,- gleder meg! Det blir vår sommerferie, ettersom vi ennå ikke har hatt noen ferieturer.

Stor jente!

Ruth Emilie er blitt stor jente i løpet av kort tid, merker at mye har forandret seg. Forrige helg leide hun meg frivillig for første gang! Hun har alltid stritta imot, skal ikke holde, men nå tar hun gjerne en hånd når hun trenger hjelp eller når vi går ved siden av hverandre.

På søndag kjøpte jeg ei potte til henne (ja, butikkene er åpne på søndager!) som vi kan ha på badet. Allerede på mandag sier hun ‘bæsj’ til Jens Arne og går bort for å sette seg på potta, og jammen meg tisser hun! Etter det har jeg satt henne på potta rett som det er når vi skal skifte bleie. I dag tissa hun dermed hele to ganger på potta!! Hun har skjønt hva det dreier seg om, så nå er det bare å fortsette.

Ellers er hun glad i å spise selv. Brødskive er jo enkelt, men når det gjelder middagen har vi en skje hver. Da tar det ikke så lang tid som hvis hun skulle gjøre alt selv. Men når det gjelder yoghurten, så lar jeg henne kjøre i vei på egenhånd, det er stas!! 🙂

Damenes uke

Denne uka har Jens Arne vært i Hong Kong, dvs han er der fortsatt…, så dermed har jeg prøvd å sørge for at vi damene får en travel uke. Både for at vi ikke skal kjede oss, og for at Ruth Emilie skal være mest mulig utslitt når kvelden kommer.

Søndag var vi på gudstjeneste i sjømannskirka (RE var på søndagsskolen, mens mamma sang i koret). Mandagen ble travel; først barnesangstund i sjømannskirka, en tur hjem og deretter tilbake til sjømannskirka for korøvelse. Ruth Emilie ble overlatt til Elisabeth, sånn at jeg fikk muligheten til å faktisk synge. RE var stuptrøtt, så planen var å gjøre det til en overnatting hos Elisabeth og Jostein (jobber på sjømannskirka). Hun hadde ikke lukket et øye før jeg kom tilbake, men overnatting ble det allikevel:) Tirsdag åt og lekte vi på The Pantry, en barnevennlig kafè, sammen med noen damer jeg har møtt. Hadde tenkt til å ta kollektiv transport, men det ble enklere å gå dit. Ruth Emilie sovna nemlig på et øyeblikk og da ble det litt vanskelig… (blir da mye opp og ned, hit og dit, ut og inn av vogna,- slitsomt!) Tok meg bare 5 min lenger enn med bussen som bruker 40 min, men en del mer svette… Onsdag slappa vi av og kosa oss hjemme. Satte sammen sykkelen vi har kjøpt til henne, det var stas! Den ble det store høydepunktet rundt bassenget den dagen 🙂  I dag tilbragte vi dagen hos Anita og Amalie. Ruth Emilie og Amalie er nesten like gamle, så vi har rett og slett truffet de perfekte «playdatene» våre. I morgen skal vi nok ta det rolig…

Så kommer Jens Arne hjem igjen.

 

Helgesyssler

Ruth Emilie er alltid i farta, og da er det godt å ha noe å gjøre… Så straks klokka begynner å nærme seg 17, dukker det plutselig opp barn ifra alle kanter (sola er ikke like sterk på himmelen, og det er mulig å være ute uten å svette altfor mye!). Det bor en del barn i bygården, og alle samler seg rundt bassengkanten for å leke sammen og å utforske hverandres leker. Ruth Emilie er ikke sjenert og er stort sett innom alle barna i løpet av lekestunden. Mamma er stort sett med, men denne gangen var det pappa sin tur..

I helga var vi innom øya Sentosa. Helt greit sted, men litt for kunstig etter min smak. Der finner man underholdning, spisesteder, akvarium og sandstrender. Ruth Emilie likte best skilpaddene i tillegg til de mange trappene og fontenene, mens mamma og pappa likte iskremen aller best ;).

 

A fine city

«It’s a fine city», is often said about Singapore, referring to the fact that there are posters everywhere telling you how much you will be fined if you break certain rules. Two of the most famous rules are that it is illegal to spit on the street, and that it is illegal to import chewing gum (both could give fines of up to S$500, it is said – I haven’t seen the official numbers).

Singaporeans (and tourists) seem to follow the rules, and the effect of this is that Singapore is a very clean city. The streets are not sterile, of course, but compared to e.g. Oslo (where we lived before moving to Singapore), it is hardly any litter in the streets, or on the MRT (subway). It is, by the way, up to S$500 fine for eating or drinking on the MRT – even sweets or plain water (http://www.sgpolitics.net/?p=3437).

But one thing we have noticed here is how «everyone» wants to use lifts instead of escalators or stairs. Back in Oslo, I could hardly see anyone using the lifts at the subway other than people with baby strollers or wheel chairs (perhaps caused by the smell – in Singapore there is a fine of S$500 for urinating in a lift), and at the malls it is only people with baby strollers, people in wheel chairs, or people going to the gym on the 4th floor that think it is too cumbersome to use the escalator.

Today, we wanted to go one floor down to get to the MRT. As many places here, it was not allowed to take the baby stroller on the escalator, so we went for the lift. We got into the lift, and were followed by 3 girls wearing basketball outfits – so I guess they would have no problem using the escalator (it would actually have been a shorter distance for them to walk). As the door closed, we saw that another person with a baby stroller were left behind. The lifts are clearly marked with the wheel chair sign, and it should be common sense not to use them if you could just as well use an alternative.

That said, Singapore is a fine city to live in, and visit. But it could perhaps be even finer for wheel chair users, elderly, and families with children in baby strollers if there were some posters announcing fines for using the lift if you just as well could have used the stairs or escalators.